Blogi

Pisarate kvaliteet ja kuiv silm: Dr Merike Meren Virtuaalkliiniku saates

Meie silmakeskuse ja Turman Silmakliiniku silmaarst dr Merike Meren käis Äripäeva Virtuaalkliinikus rääkimas kuiva silma ja pisarate kvaliteedi tähtsusest. Saate pealkirjaks oli “Kas Su pisarad on kvaliteetsed?”.

Kuiva silma peidetud probleemid

Kuigi kuiv silm ei pruugi alguses põhjustada märgatavaid vaevusi, võib see peita endas tõsisemaid probleeme. Dr Meren rõhutab, et kuigi silmade kuivus ei pruugi esmapilgul tekitada vajadust arsti poole pöörduda, võib aja jooksul välja areneda tõsisem silmahaigus. Näiteks võib inimene kogeda kohatisi nägemisteravuse langusi või võidelda silma pinna mikroskoopiliste lestaliste vohamisega. Need sümptomid võivad järk-järgult süveneda ja vajada professionaalset abi.

Miks on pisarate kvaliteet oluline?

Saates selgitab dr Merike Meren, et kuigi pisarad võivad esmapilgul tunduda lihtsalt silmade niisutajana, on nende kvaliteet silmade tervise jaoks ülioluline. Kehva kvaliteediga pisarad ei suuda silmapinda piisavalt niisutada ja kaitsta, mis võib põhjustada ärritust ja isegi tõsisemaid probleeme. Pisarate kvaliteet on tihedalt seotud silma pindmise osa tervisega ning seetõttu on oluline leida kuiva silma põhjused ja nendega varakult tegeleda.

Kuidas kuiva silma tõhusalt ravida?

Tõhusa ravi võtmesõnaks on tiimitöö, kus lisaks silmaarstile on oluline roll ka patsientidel ja vajadusel teistel spetsialistidel. Dr Meren selgitab, et kuiva silma ravi ei tähenda vaid kunstpisarate kasutamist – sageli on vaja leida terviklik lähenemine, mis hõlmab nii pisarate kvaliteedi parandamist kui ka elustiilimuudatusi.

Saatejuhiks on virtuaalkliinik.ee ärijuht Tuuli Seinberg, kes koos dr Mereniga juhib kuulajad läbi teemade, mis võivad aidata tuvastada kuiva silma varajasi märke ja võimaldavad mõista, kuidas saaksime oma silmade eest paremini hoolt kanda.

Registreeru dr Mereni vastuvõtule telefonil 662 3744 või veebiregistratuuris.

Kuula saadet:

Kuula saadet ja saa teada, kuidas parandada oma pisarate kvaliteeti ning hoida oma silmad tervena!