Blogi

Dr. Pille Tein glaukoomi teemadel Virtuaalkliiniku saates

Kreutzwaldi Silmakliiniku ja Turman Silmakliiniku silmaarst dr. Pille Tein rääkis hiljuti Äripäeva Virtuaalkliiniku saates glaukoomi teemadel. Saate pealkiri “Glaukoomi varajane avastamine aitab kaasa tulemuslikule ravile” toob fookusesse ühe peamise silmahaiguse, mille varajane diagnoosimine võib oluliselt parandada ravitulemusi ja vältida püsivat nägemiskaotust.

Glaukoomi varajase avastamise tähtsus

Glaukoom, nagu ka katarakt ja ealine maakuli degeneratsioon, kuulub sagedasemate silmahaiguste hulka, kuid erinevalt teistest kipub see märkamatult arenema. Kuna glaukoom kulgeb aeglaselt ja ilma valuta, jõuavad paljud selle avastamiseni alles rutiinsel nägemiskontrollil. Dr. Tein rõhutas saates, et varajane diagnoos on äärmiselt oluline, kuna glaukoomist põhjustatud nägemisnärvi kahjustused on pöördumatud.

Milliseid teemasid taskuhäälingus arutatakse?

Saates arutatakse, miks glaukoom tekib ja kes kuuluvad riskirühma. Saame teada, et pärilikkus mängib olulist rolli glaukoomi väljakujunemisel? Lisaks räägib dr. Tein haiguse sümptomitest ja staadiumitest, samuti erinevatest ravivõimalustest. Tähtis on teada, et glaukoomi varajane ravi võib aidata säilitada nägemist ja parandada elukvaliteeti.

Virtuaalkliiniku taskuhäälingut juhtis Õnne Puhk.

Registreeru dr. Teini vastuvõtule telefonil 662 3744.

Kuula saadet:

Kuula saadet ja saa teada, kuidas glaukoomi varajane avastamine aitab kaasa tulemuslikule ravile!