Blogi

Meie arstid Oxfordis

26. oktoobril 2015 oli dr Aleksandra Nipadistoval ja dr Anneli Tallil erakordne võimalus kohtuda Suurbritannias Oxfordis silmapõhja haiguste juhtiva uurija professor Victor Chongiga. Poole päeva jooksul tutvustas professor meie arstidele uue, kollast lainepikkust 577 nm kasutava laseri kasutusvõimalusi mitme silmapõhja haiguse ravis. Kõige suuremat tulu tõuseb selle laseri kasutamisel diabeetilise retinopaatia, diabeetilise maakuli turse ja tsentraalse seroosse korioretinopaatia ravil.

Erinevalt tavalaseritest, mis kasutavad rohelist lainepikkust, võimaldab uus metoodika parandada silmapõhja pigmentepiteeli rakkude tööd, kahjustamata samal ajal silmapõhja liigse kuumusega. Nii saame praktiliselt vältida armistumismuutusi ravi tagajärjel. Lisaks saame tänu sellele teha laserravi väga lähedal foveale, mis on kõige teravama nägemise koht silmapõhjas.
Kollast lainepikkust kasutav laser on meie kliinikus juba olemas ja tänu dr Chongi juhendamisele saame kasutada kõiki selle aparaadi võimalusi, et pakkuda oma patsientidele paremat ravi.